Auditori i Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa

Aquest edifici és un dels espais clau de la música de la ciutat. Construït l’any 2003 per Ramon Artigues i Ramon Sanabria, des dels seus orígens ha donat cabuda a la centenària institució dedicada, conjuntament amb un bon grup de molt bones escoles privades de música, a la formació musical dels terrassencs: el Auditori i Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa, anteriorment ubicat a la Masia Freixa.

I per l’entrada del darrera, al Passatge Ernest Lluch, hi podeu trobar l’Auditori Municipal, la sala de concerts municipal on s’hi realitzen les temporades musicals estables professionals de la ciutat. Una d’aquestes temporades és protagonitzada per l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, orquestra professional resident a l’Auditori, nascuda l’any 2000, dirigida per Quim Térmens, i que té nombrosa activitat arreu del país. Amb una temporada de presència mensual a la ciutat, els seus concerts combinen la interpretació de les grans obres per a corda del repertori clàssic amb la descoberta d’obres desconegudes o nous autors. És la mateixa orquestra la que interpreta aquest moviment de la Suite a l’Antiga del compositor modernista barceloní Ricard Lamote de Grignon, una peça que va escriure el 1929 just per l’orquestra de corda d’alumnes del Conservatori de Terrassa. Es tracta d’una peça de caire pedagògic, però d’una gran vàlua artística i musical, que recupera formes i danses barroques amb harmonies, textures i melodies pròpies del modernisme.

L’ excel·lent ubicació d’aquest edifici, a les portes d’un dels principals pulmons de la ciutat, ens convida a realitzar un petit passeig pel Parc de Vallparadís, a gaudir de la natura tot contemplant les visites del Castell Cartoixa, del trenet que en diumenge fa les delícies dels més petits o d’un aperitiu en algun dels agradables bars de la zona. Tot plegat, escoltant Lamote de Grignon i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48

Suite a l'antiga
Ricard Lamote de Grignon