Terrassa Sonora: Un itinerari sonor per la ciutat de Terrassa

La proposta Terrassa Sonora pretén generar un itinerari musical a través de la ciutat de Terrassa, posant èmfasi a la seva singularitat urbanística, la seva història, la seva cultura i idiosincràsia. 

Seguint la idea del concepte de mapa, o d’audio-guia museística, Terrassa Sonora esdevé una mena itinerari arquitectònic-musical que convida el vianant (o senzillament oient) a recórrer a la manera de passeig els punts singulars de la ciutat de Terrassa – edificis artístics, construccions emblemàtiques, racons d’especial bellesa, llocs de protagonisme històric en la ciutat, paisatges singulars en el món cultural terrassenc -, maridats amb una música adequada que interpel·la l’entorn i el redefineix. 

Així doncs, a cada punt de l’itinerari, un codi QR ben visible i presentat de manera visual, integrat en l’espai, convida al passejant a escoltar a través del seu mòbil o qualsevol altre dispositiu tecnològic una peça musical especial per aquell espai. Amb una petita explicació prèvia i textos divulgatius adjunts a la música en el seu format web, cada punt esdevé un mirador singular de la història, cultura i societat terrassenca. L’obra musical escollida, de vegades per integració, de vegades per contrast, de vegades per història o tradició cultural, exerceix de singular banda sonora per a cada punt. Cada enclavament convida al passejant a gaudir de la música integrada en l’entorn i a reflexionar de les diverses perspectives de diàleg que es van generant entre patrimoni, història i cultura.

D’aquesta manera, l’itinerari esdevé un mapa sonor de la ciutat de Terrassa: un passeig físic, tan útil per incentivar hàbits saludables, que també es converteix en un passeig turístic – que posa en valor els diversos punts d’interès urbanístic de la ciutat-. Però també, i sobretot, esdevé un passeig per la història, la cultura i la tradició de Terrassa.

Una proposta cultural, divulgativa, turística i de salut apta per totes les edats.

El projecte Terrassa Sonora és un projecte musical singular ideat, construït i coordinat per Aleix Puig Caminal, amb el suport de Terrassa Crea de l’Ajuntament de Terrassa.

L’itinerari de Terrassa Sonora ofereix a les escoles de Terrassa moltes possibilitats d’adaptació a les dinàmiques curriculars de cada centre i de cada edat de l’alumnat.

 • Direcció

  Aleix Puig Caminal

 • Coordinació executiva i assessorament

  Aleix Puig, Imma Lluch, Carlos Sesca i Christian Martinatto

 • Disseny general · web · fotografia

  Carlos Sesca i Christian Martinatto

 • Tècnic de so general i enregistrament de les obres de nova creació

  Marc Bòria / Estudi la Bedoble

 • Veu en off

  Teresa Sánchez

 • Agraïments

  Carles LLongueras, Gemma Freixas, Josep Maria Farràs, Miquel Pujadó, Joan Bagés Rubí, Anna Alàs i Jové, La mà de guido, ADEP, Temps Record, Columna Música, Quim Térmens, Oriol Bacardit, Santi Figueras

Un itinerari sonor per la ciutat de Terrassa